ONDA
Najbardziej efektywna i bezbolesna metoda redukcji tkanki tłuszczowej i cellulitu na świecie.Urządzenie z certyfikatem medycznym.Zdobywca wielu nagród za technologię, komfort i skuteczność.
Jak działa ONDA? Dzięki poddaniu tkanek działaniu energii o wielkości 2,45 GHz - energia jest prawie całkowicie przekazywana do podskórnych warstw tłuszczu.
Częstotliwość tych mikrofal jest całkowicie bezpieczna. Dodatkowo głowice są wyposażone w system chłodzenia kontaktowego, sprawia to, że zabieg jest bezbolesny, a tkanka zewnętrzna doskonale chroniona przed przegrzaniem.
W przypadku technologii COOLWAVES TM przewodność najbardziej zewnętrznych warstw skóry jest co najmniej 3,5 razy wyższa niż w przypadku powszechnie stosowanych systemów promieniowania fal radiowych (RF) używanych m. in. w endermologii.
Po wprowadzeniu do warstwy podskórnej energia wywołuje stres metaboliczny w komórkach tłuszczowych. Stres ten polega na wywołaniu zaburzenia równowagi wewnętrznej adipocytu (komórki tłuszczowej). Wskutek wzrostu temperatury dochodzi do zmiany struktury chemicznej tłuszczu zawartego w komórkach, a to sprawia, że komórka zwiększa swój metabolizm, aby "wypocić" tę kompozycję na zewnątrz. Ten "pot" adipocytów, które tracą małe kropelki tłuszczu nazywany jest efektem pęcherzykowania. Efekt pęcherzykowania odpowiada za przywołanie na miejsce monocytów, które stopniowo zbierają się wokół komórki tłuszczowej i łączą się, tworząc makrofagi.W przypadku silniejszego pęcherzykowania i w efekcie pęknięcia błony komórkowej - komórka przechodzi w stan adipocytolizy (śmierci) i jest stopniowo zjadana przez makrofagi.
Po zjedzeniu przez makrofagi, dawna komórka adipocytowa (tłuszczowa) jest usuwana z organizmu w sposób fizjologiczny przez układ limfatyczny.